- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la TNB
Miercuri, 27 martie 2019, de Ziua Mondială a Teatrului, incepând cu ora 11.30 și până la căderea ultimei cortine, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” își deschide porțile pentru toți cei ce sunt curioși să descopere ce se întâmplă în spectaculoasa clădire din centrul Capitalei.
În Sala Media vor avea loc 2 proiecții cu intrarea liberă (în limita celor 130 de locuri disponibile):
De la 11.30 puteți revedea, înregistrat pe peliculă, spectacolul EGOISTUL de Jean Anouilh, cu Radu Beligan în rolul principal – actor a cărui longevivă carieră pe scenă i-a adus inclusiv o recunoaștere Guiness World Records.
Spectacolul a avut premiera în 2004, s-a jucat neîntrerupt 10 stagiuni, cu peste 350 de reprezentații la sediu, în turnee interne și internaționale, toate cu sala plină. Durata: 1h 50min.
De la ora 14.00, beneficiind de comentariul live al autorului Mihai Bodea, vă invităm să vizionați un material documentar inedit, Cronica filmată a reinventării TNB (2008-2015). Proiecția-conferință este bazată pe o arhivă impresionantă de imagini video, fotografii, panorame, planuri de arhitectură, interviuri și apariții în presă și urmărește nu doar reconstrucția clădirii Teatrului Național, ci și poveștile oamenilor care au lucrat aici pe întreaga durată a șantierului de remodelare a clădirii. O parte din aceștia vor fi și ei prezenți în sală, martori ai propriei lor istorii !
Durata estimată : 1h.
De la ora 15.00 vă sugerăm să faceți un documentat tur ghidat în compania colegului nostru Ionuț Corpaci, pentru a descoperi partea nevăzută a Teatrului Național și pentru a afla unde și cum se nasc spectacolele. Și nu în ultimul rând, pentru a admira cum se vede Bucureștiul de sus! Punctul de întâlnire: în foaierul din fața intrării la Sala Media.
Pe traseu, veți trece și prin expozițiile temporare găzduite în prezent de foaierele teatrului :
Foaierele Sălii Studio – Salonul umorului francofon – expoziție de benzi desenate, caricaturi și fragmente din filme comice semnate de artiști din Argentina, Valonia-Bruxelles, Cehia, Egipt, Franța, Liban, România, Ungaria, Uruguay. Expoziția este organizată de Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF).
Foaierul Media (aripa Intercontinental) – Expoziția comemorativă Ștefan Bucătaru – 50 de ani de pictură.
Rotonda din foaierul Sălii Mici – Expoziția retrospectivă aniversară Ștefan Pelmuș 70, pictură.
Foaierul Sălii Media (aripa Tudor Arghezi) – Expoziția de pictură a Noricăi Veşcă-Popescu, intitulată Cercul..
La ora 18.00 sunteti invitati la Librarium, librăria din foaierul Sălii Mari (în spatele Casei de bilete), pentru lansarea cărții ”Exercițiu de echilibru” de Andreea Tănăsescu, lector univ. dr. la U.N.A.T.C, coregraf, manager proiecte culturale, director al Asociației Culturale “A&A Associated Artist”. Volumul publicat la editura Tritonic conţine patru piese de teatru și va fi lansat în prezența autoarei.
În această zi de sărbătoare a Teatrului, beneficiați de 20% reducere la achiziționarea oricărei cărți din librărie. În plus, dacă veți participa la tombolă, veți avea șansa de a câștiga, până la finalul zilei, un set de cărți de teatru din colecția Yorick, de la Editura Nemira.
La Sala Studio – ”Scrisoarea” după ”O scrisoarea pierdută” de I. L. Caragiale, regia Horațiu Mălăele
La Sala Pictură – ”Cinci femei de tranziție” text scris și regizat de Rodica Popescu Bitănescu (spectacol cedat)
La Sala Atelier – ”50 de secunde” de Daniel Oltean, regia Eugen Gyemant
La Sala Mică – (D)efectul Placebo – creație colectivă / Proiect 9G la TNB
Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete TNB sau online, pe www.tnb.ro